П`ятниця, 17.05.2024, 13:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Науково-методичний відділ Сумського ОІППО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Березень » 11 » «Сучасне обладнання як засіб удосконалення навчально-виховного процесу на уроках біології»
10:36
«Сучасне обладнання як засіб удосконалення навчально-виховного процесу на уроках біології»


16 лютого 2011 року в стінах Сумської обласної гімназії-інтернат відбувся обласний науково-практичний семінар на тему: «Сучасне обладнання як засіб удосконалення навчально-виховного процесу на уроках біології» з метою поглиблення знань учителів біології про інноваційні технології, зокрема – компютерні та мультимедійні. Семінар проходив із ініціативи наукових співробітників Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Заговори В.В., Стіфатової І.В. та обласного методиста біології Голубенко  Т.С.     

Господарі закладу зустріли представників понад 15 районів області, серед яких нараховувалься чотири молодих спеціалістів вчителів біології.

Учасникам семінару був запропонований мультимедійний урок біології в 10-Б класі на тему: «Загальний план будови клітини», який проводила учитель  вищої категорії Яловенко Валентина Василівна та обмін досвідом з використання мультимедійної техніки при роботі шкільного наукового товариства – керівник наукового товариства, учитель-методист Панчук Людмила Вікторівна.

 Під час роботи семінару були проаналізовані аспекти ефективності використання сучасних технічних засобів навчання ( персонального комп’ютера вчителя-предметника, мультимедійного проектора, інтерактивної дошки) для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках біології.

Учасники семінару переконалися, що сучасні технічні засоби навчання мають значну перевагу перед традиційними. В своїх виступах вони зазначали, що мультимедійні технології заохочують учнів до активної навчальної діяльності, розвивають у учнів здатність до самостійного пошуку й осмислення потрібної інформації, тому за ними майбутнє.

Учителі біології висловили думку, що покращення матеріальної бази загальноосвітніх шкіл, тобто забезпечення кабінетів сучасними технічними засобами навчання допоможе здійснити рівний доступ учнів до якісної освіти.



Категорія: новини | Переглядів: 637 | Додав: Anastasia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту