П`ятниця, 17.05.2024, 11:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Науково-методичний відділ Сумського ОІППО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 23 » Про регіональний науково-практичний семінар «Інноваційна діяльність та дослідно-експериментальна робота в ЗНЗ України»
10:57
Про регіональний науково-практичний семінар «Інноваційна діяльність та дослідно-експериментальна робота в ЗНЗ України»
 Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках Всеукраїнського з міжнародною участю наукового-освітнього форуму «Відкриті інновації як феномен глобально-орієнтованого суспільства» 15 травня 2013 року на базі Сумської гімназії № 1  було проведено регіональний науково-практичний семінар  «Інноваційна діяльність та дослідно-експериментальна робота в ЗНЗ України».        

До участі в роботі регіонального науково-практичного семінару  були запрошені завідуючі РМК, методисти районних методичних кабінетів управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій, координатори з інноваційної діяльності та  директори шкіл.

Загальна кількість учасників: 38 чоловік.

Мета семінару:

-         Кейс-апроуч інноваційної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах.

-         Представлення здобутків в навчальних закладах інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи.

-         Систематизація інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

-         Обмін досвідом з питань дослідно-експериментальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

В рамках семінару були розглянуті такі питання:

-         ознайомлення з планом роботи семінару;

-         обмін досвідом з питань впровадження дослідно - експериментальної роботи та інноваційної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах області;

-         основні результати дослідно - експериментальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

А також були представлені доповіді директорів та заступників директорів:

Бондарєва Катерина Іванівна, директор Сумської гімназії № 1 привітала учасників регіонального науково-практичного семінару.

Симоненко Лариса Іванівна, заступник директора з науково-методичної роботи Сумської гімназії № 1 привернула увагу учасників з доповіддю про інновації в управлінській діяльності «Технологічний підхід до атестації педагогічних кадрів».

Шейко Наталія Віталіївна, директор Охтирської гімназії  показала трек тематичних презентацій «Інновації у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів».

Бритова Олена Валентинівна, директор приватної гімназії «Prosperitas»

Плотницька Ольга Федорівна, директор Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27

Дахкільгова Ріта Іванівна, заступник директора Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. Д. Косаренка

 Волкова Тетяна Павлівна, директор Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 4

Ознайомили нас з теми: «Сучасний навчальний заклад як флагман української освіти».

Пчеляна Лариса Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Сумської гімназії № 1 доповіла про важливість інноваційної діяльності гімназій в рамках Всеукраїнського експерименту «Художньо-естетична освіта і виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів у процесі впровадження інтегрованих курсів».

Ткаченко Андрій Миколайович ,   учитель фізики Сумської гімназії № 1 повідомив про Всеукраїнський проект практичних інноваційних дій «Learnln-SMART навчання»за підтримки корпорації InSoftDevelopment&Consultind (Румунія) у напрямку євроінтеграції освіти «ІКТ – освіта без кордонів».

 Окунь Олександр Юрійович, учитель інформатики Сумської гімназії № 1 розповів  про впровадження інформаційно-комунікативних технологій та програмного забезпечення «NetSchool» в Сумській області.

З відеозвітами виступів та презентаціями можна ознайомитися на сайті щоденника Фруму за посиланням

https://sites.google.com/site/forumsoippo/cetver  

Семінар дозволив спільно обговорити проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності та дослідно - експериментальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах, обмінятися результатами та досвідом роботи, адже слухачі мали змогу не лише отримати інформацію, а й стати учасниками дискусій.

По завершенню семінару на засіданні круглого столу учасниками були обговорені проблеми та труднощі впровадження інноваційної діяльності та дослідно - експериментальної роботи  в систему  освіти, особливо це стосувалося шкіл сільської місцевості. Але не зважаючи на труднощі в Сумській області щільно запроваджується інноваційна діяльність та дослідно-експериментальна робота.

 

Категорія: новини | Переглядів: 563 | Додав: Anastasia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту