П`ятниця, 17.05.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Науково-методичний відділ Сумського ОІППО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Березень » 12 » Обласний семінар по впровадженню предметів духовно-морального спрямування
09:54
Обласний семінар по впровадженню предметів духовно-морального спрямування


1 березня 2011 року на базі Сумського ОІППО відбувся обласний семінар по впровадженню предметів духовно-морального спрямування в навчальних закладах Сумської області. З вітальним словом до учасників семінару виступив ректор Сумського ОІППО Живодьор Володимир Федорович.

Стосовно церковної та державної співпраці у справі морально-духовного виховання молоді виступи Єпископ Сумський і Охтирський Євлогій та Єпископ Конотопський і Глухівський Іосиф Української православної церкви.

Проректор Сумського ОІППО Луценко Світлана Миколаївна ознайомила учасників семінару з нормативно-правовим забезпеченням викладання предметів морально-духовного спрямування в Україні.

Крім того, учасники семінару мали змогу  почути досвід роботи вчителів з курсів духовно-морального спрямування, зокрема Бриусенко Катерина Володимирівна розповіла про досвід роботи ССШ №25 за програмою «Етика. Духовні засади».  Красікова Галина Іванівна, методист з християнської етики НМЦ Деснянського районного управління освіти розповіла про значення предмету «Християнська етика в українській культурі» для суспільства та молоді з досвіду впровадження цієї програми в школах Києва. Каліберда Галина Антонівна, методист Полтавського ОІППО, ознайомила всіх присутніх з методологічними особливостями впровадження програми «Християнська етика в українській культурі» в роботу освітніх закладів на прикладі досвіду Полтавської області. Науковий співробітник Сумського ОІППО Павленко Наталія Олексіївна озвучила актуальні проблеми впровадження курсів морально-етичного спрямування в ЗНЗ.

Хочеться вірити, що даний семінар став першою сходинкою у великій справі, яка дещо змінить у баченні світу нашого суспільства, і далі буде ще не одна сходинка до вершини змін і одного разу ми прокинемось у зовсім іншому світі, де немає злочинності, ворожнечі, заздрощів та інших проявів духовно занепадаю чого суспільства.

 

 

Наталія Павленко,

Науковий співробітник СОІППО

Категорія: новини | Переглядів: 766 | Додав: Anastasia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту