П`ятниця, 17.05.2024, 14:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Науково-методичний відділ Сумського ОІППО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Лютий » 4 » Відбувся обласний семінар «Інформаційні та телекомунікаційні технології в освіті за програмою «Один учень – один комп’ютер»
10:46
Відбувся обласний семінар «Інформаційні та телекомунікаційні технології в освіті за програмою «Один учень – один комп’ютер»

26 січня 2010 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар  «Інформаційні та телекомунікаційні технології в освіті за програмою «Один учень – один комп’ютер»

        Організаторами виступили: Міністерство освіти і науки України; Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОНУ; компанія INTEL Ukraine Microelectronics Ltd., Управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації; Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

        Cумська область приєдналася до Програми у 2009 році та отримала 4 комп’ютерних класи із загальною кількістю 120 нетбуків. Класи встановлено на базі трьох шкіл області, де у навчально-виховний процес активно впроваджуються сучасні інформаційно-комунікаційні технології. Це загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 15 ім. Д.І. Турбіна м. Суми, спеціалізована школа І ступеня № 30 м. Суми, Конотопська загальноосвітня школа І ст. Конотопської міської ради, а також на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, де будуть організовані тренінги для вчителів, які працюватимуть за освітньою моделлю «1 учень:1 комп’ютер».

 Для успішного просування програми в області і був скликаний установчий семінар, участь у якому взяли завідувачі методичних кабінетів управлінь (відділів) освіти райдержадміністрацій (міських рад), методисти та інспектори відділів (управлінь), які відповідають за впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес, директори загальноосвітніх навчальних закладів області, викладачі та методисти Сумського ОІППО. Загальна кількість учасників семінару склала 145 осіб.

Учасники в процесі спілкування з організаторами проекту –начальником відділу менеджменту освіти та вивчення педагогічного досвіду Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України Тамарою Пушкарьовою, директором освітніх програм корпорації Intel в Україні Тетяною Нанаєвою, головою правління АБ «Українського комунального банку» Едуардом Лозовським отримали можливість ознайомитися з проектом, технічними характеристиками та особливостями використання шкільних нетбуків – «Персональних мобільних комп’ютерів учня» (Intel Classmate PC), розглянути можливості оснащення учнів нетбуками за фінансової підтримки Українського комунального банку.

Учасники обласного семінару проявили глибокий інтерес до Програми та відзначили актуальність дослідно-експериментальної роботи з використання ІКТ в умовах навчального середовища «1 учень - 1 комп'ютер» на базі шкільних нетбуків, як соціально значимої, інноваційної та спроможної вирішити завдання забезпечення рівного доступу до якісної освіти всіх без виключення учнів.

Категорія: новини | Переглядів: 840 | Додав: Anastasia | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту